Uwielbiam
roślinne latte, uwielbiam gorzką czekoladę, a sproszkowany korzeń macy jest
stałym elementem mojej diety (więcej przeczytacie o nim np. tu). Musiał więc
kiedyś nadejść ten dzień, w którym połączyłam te 3 elementy;)
Maca
sama w sobie nie smakuje mi jakoś wybitnie, ale w tej kombinacji pysznie
podkręca smak napoju, nadając mu lekko korzenną nutę.
Maca
latte naprawdę "daje kopa". Pijam ją od czasu do czasu na rozbudzenie
rano, kiedy brakuje mi energii w ciągu dnia, ale przede wszystkim przed
treningiem.
Składniki:
v
1/ 2 filiżanki klasycznego
espresso
v
3/4 szkl. mleka roślinnego
v
1 łyżeczka sproszkowanej macy (do kupienia np. tu)
v
2 kostki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
- Czekoladę i macę rozpuszczamy w espresso.
- Całość zalewamy spienionym mlekiem.
Fot. R.Kołomłocki |
bardzo lubię maca, ale jeszcze nigdy nie robiłam z nim kawy, także koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń