czwartek, 23 kwietnia 2015

Zielona pasta z fasoli, chrzanu i groszku

Jeśli ma się jedzeniowo wybredną siostrę, która mówi, że ta pasta smakuje wyśmienicie, zajada się nią w święta, po świętach, aż wreszcie oburzona pyta kto wyjadł jej resztę słoika, to znaczy, że trzeba ją (tę pastę rzecz jasna;)) polecić na blogu. Do dzieła!:)

Składniki:
  • 1 szkl./ 1 puszka ugotowanej fasoli
  • 3 łyżki chrzanu
  • 1 puszka groszku
  •  sok z połowy cytryny
  •  4 łyżki oleju sezamowego (opcjonalnie innego roślinnego)
  • majeranek, tymianek, sól, pieprz
Wykonanie:

Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę.
  • W razie potrzeby dolewamy trochę wody lub więcej oleju (jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję).
  • Jeśli lubicie łagodniejszy smak , dodajcie odrobinę mniej chrzanu (próbujcie i dostosujcie ilość do Waszego smaku).
  • Dobrze smakuje ze świeżym/ suszonym pomidorem lub/ i rzodkiewkami. 

Fot. R.Kołomłocki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz